Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-1.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-2.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-3.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-4.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-5.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-6.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-7.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-8.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-9.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-11.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-12.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-13.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-14.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-15.JPG
Savotta-Jaakarireppu-musta-6419134109239-16.JPG
alk. 189,00 €
alk. 189,00 € / kpl
 Valitse väri
Klikkaa kirjekuorta loppuneen tuotteen kohdalla jos haluat ilmoituksen sähköpostiisi kun kyseistä tuotetta saapuu lisää varastoon.
 Lisää ostoskoriin
Jääkäri-reppu on parannettu malli alkujaan Rajavartiolaitokselle suunnitellusta Kevyt Rajapartio- repusta. Repun suunnittelussa on kuunneltu aitoja käyttäjäkokemuksia ja lukuisista ideoista on parhaat palat ommeltu Jääkäriksi. Jääkäri on enemmän kuin normaali päiväreppu. Jääkärin lukuisat yksityiskohdat ja kattava ”molle” kujasto tekee repusta todella modulaarisen ja monipuolisen työvälineen. Kapean muotonsa ansiosta reppu ei tule tielle ahtaissakaan paikoissa liikkuessa ja sopii erinomaisesti hiihtämiseen ja metsästykseen. Kokoluokassaan Jääkäri-reppu on tukeva kantaa. Sisäinen tukirunko pitää Jääkärin hyvässä ryhdissä. Reppupussin kompressiohihnoilla myös vajaan pakkauksen saa kiristettyä napakaksi ja hölskymättömäksi.

Jääkäri-reppu on parannettu malli alkujaan Rajavartiolaitokselle suunnitellusta Kevyt Rajapartio- repusta. Repun suunnittelussa on kuunneltu aitoja käyttäjäkokemuksia ja lukuisista ideoista on parhaat palat ommeltu Jääkäriksi. Jääkäri on enemmän kuin normaali päiväreppu. Jääkärin lukuisat yksityiskohdat ja kattava ”molle” kujasto tekee repusta todella modulaarisen ja monipuolisen työvälineen. Kapean muotonsa ansiosta reppu ei tule tielle ahtaissakaan paikoissa liikkuessa ja sopii erinomaisesti hiihtämiseen ja metsästykseen. Kokoluokassaan Jääkäri-reppu on tukeva kantaa. Sisäinen tukirunko pitää Jääkärin hyvässä ryhdissä. Reppupussin kompressiohihnoilla myös vajaan pakkauksen saa kiristettyä napakaksi ja hölskymättömäksi.


Repun lokerointi
Jääkäri-repun reppupussi (mitat noin 52 x 25 x 17 cm) on suunniteltu kapeaksi, mutta silti riittävän tilavaksi, jotta sinne mahtuu päiväreissulle tarvittavat välineet. Reppupussin suuaukko suljetaan kiristysnarulla ja suuaukon tiiviys varmistetaan ylipakkaamisenkin mahdollistavalla vedenpitävällä suojakauluksella. Suuaukko peitetään repun pään myötäisellä läpällä, joka suljetaan hihnoin. Läppä on kiinnitetty molemmilta puolilta säädettävillä hihnoilla, joten se on ”kelluva” ja mahdollistaa helpon ylipakkaamisen. Hihnojen reilu pituus antaa läpän alle tarvittaessa reippaasti tilaa lisävarusteille, kuten makuupussille. Läpän sisäpuolella on myös vetoketjulla suljettava tilava arvotavaratasku (mitat noin 25 x 25 cm).

Repun sisältöön pääsee nopeasti käsiksi myös koko sivun korkeuden mittaisen pystyvetoketjun kautta repun oikealta puolelta. Vetoketjussa on kaksi vedintä, joten sen voi avata haluamastaan kohdasta.

Selkää vasten reppupussin sisällä on koko selän kokoinen lokero repun tukirangalle. Lokero sopii myös lisätaskuksi litteiden tarvikkeiden kantamiseen.

Reppupussin sisällä on verkkotasku ( mitat n. 23cm x 37cm )  juomarakolle tai erillään pidettäville tarvikkeille. Tähän taskuun mahtuu mm. tämän päivän 13,3” läppäri, tai heittämällä sitä pienemmät padit ja läpyttimet.

Repun molemmilla sivuilla läpän alla suojassa on ulostuloaukot juomarakon letkulle, tai vaikkapa piuhalle tai antennille.

Repun kyljistä löytyvillä neljällä kiristyshihnalla reppupussin voi kiristää tiiviiksi myös vajaalla pakkauksella.

Sivuilla alhaalla on avoimet kuminauhakiristeiset taskut, joihin voi laittaa pientarvikkeita, tai vaihtoehtoisesti pitkän työkalun pään tai juomapullon, jonka kaulan saa sidottua sivukiristyshihnalla jämäkästi paikoilleen.

Näiden taskujen pohjissa on myös metallirenkaat veden poistamiseksi taskusta.

PALS nauhakujasto
Jääkäri ei olisi jääkäri ilman PALS nauhakujaston, tai tuttavallisemmin ”MOLLE:n”, tuomaa modulaarisuutta.

PALS / MOLLE on kiinnitysjärjestelmä, joka on armeijakäytössä lähes jokaisessa maassa. Tämä kiinnitysjärjestelmä on luotu tarpeeseen, jossa vaaditaan ehdotonta modulaarisuutta ja kestävyyttä.

Suomalaiseen suuhun hyvin taipuva MOLLE on lyhenne sanoista: Modular Lightweight Load-carrying Equipment. PALS taas tulee sanoista: Pouch Attachment Ladder System.

Tätä tekniikkaa soveltamalla Jääkäri- repusta on luotu huippu modulaarinen kokonaisuus. Mollea löytyy Jääkärin edestä, sivuilta, läpästä ja jopa kantoviilekkeistä ja lantiovyöstä. Mollen avulla voit kiinnittää minkä tahansa PALS yhteensopivan taskun lähes mihin kohtaan Jääkäriä haluat. Sopivien taskujen avulla Jääkäri-reppu voidaan laajentaa vaikka kompaktin kokoiseksi anatomiseksi rinkaksi.

Modulaarisen kiinnitysmahdollisuuden lisäksi mollekujasto vahvistaa ja tukevoittaa reppua. Yksi Jääkäri- repun molle lenkki kestää yli 100kg vetoa.

Muut kiinnityspisteet
Läpän kiinnityshihnat ovat pitkät ja juoksevat koko repun edestä ja alta. Tarvittaessa 25mm hihna sukeltaa hienosti mollekujastoa pitkin ja voidaan nostaa pinnalle mistä kohdasta halutaan. Tämä mahdollistaa tavaran sidonnan tukevasti repun etupuolelle ilman ylimääräisiä irtohihnoja. Repun pohjassa on neljä nauhaohjurilenkkiä, joiden kautta hihnat juoksevat ja mahdollistavat varusteiden sitomisen myös repun pohjaan. Pohjaan kiinnitettynä sopii kannettavaksi erinomaisesti esim. rullatut makuualustat.

Jääkärin naamapuolelta pussin alareunasta löytyy kiinnityslenkit (2kpl) irtotavaran kuljetukseen. Sopivan pitkiksi mitoitetut lenkit käyvät erikoisten pitkien tarvikkeiden kantamiseen siten, että varsi mahtuu tarvittaessa lenkkiin.

Reppupussin sivukiristyshihnojen taakse on myös mahdollista kiristää kannettavaa tavaraa, joka ei muuten reppuun mahtuisi. Kiristyshihnat on mitoitettu riittävän pitkiksi siten, että ne ylettyvät tarvittaessa repun yli vastakkaiseen kiinnitykseen asti.

Kanto
Anatomisesti muotoillut jämäkät olkaviilekkeet ja matalaprofiilinen, mutta jämäkkä lantiovyö tekevät kantamisesta tukevaa ja mukavaa. Lantiovyön solki on kiristettävissä kumpaankin suuntaa ja säätövaraa löytyy hyvin monenkokoiselle käyttäjälle. Lisämukavuutta ja -tukevuutta kantoon tuo pistosoljella varustettu rintaremmi. Niskan kantokahvasta reppua saa helposti kuljetettua kädessäkin.

Selkä on tukevoitettu erittäin kestävällä eteenimuovilevyrungolla. Tämän kevyen rangan ansiosta reppu pysyy ryhdikkäänä ja mukavana kantaa jopa vähän raskaammin lastattuna. Halutessaan tukirangan saa myös poistettua repusta. Lisävarusteena Jääkäri-reppuun saa myös jäykemmän rungon, jossa eteenilevyyn on niiteillä kiinnitetty kaksi pystysuuntaista latta-alumiinitankoa jäykisteeksi. Lisärungolla varustettu Jääkäri-reppu onkin jo pienikokoinen ergonominen rinkka.

Selkää vasten istuvat reilun kokoiset ja jämäkät pehmustetyynyt ovat tämän kokoluokan repuissa harvinaisia ja tekevätkin Jääkäristä yllättävän mukavakantoisen pikkurepun. Ristiselän kohdalla olevan tyynyn saa myös halutessaan irrotettua, tai vaihtoehtoisesti lantiovyön saa taitettua tyynyn taakse piiloon pois tieltä.

Tekniset tiedot
Ulkomitat: korkeus 52 cm, leveys 25 cm, syvyys 17 cm.
Reppupussin tilavuus reppu suljettuna: noin 22 l.
Repun ylipakkaustilavuus suojapussin avulla: n. + 6 l.
Läpän arvotavarataskun tilavuus: n. 2l.
Paino: noin 1,75 kg.
Materiaalit: 1000D Cordura, Delrin-erikoismuovisoljet ja 8 mm spiraalivetoketjut.
Ranka: Eteenimuovilevy.
Väri: musta.

Takuu
Tuotteella on viiden vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu.

--> https://www.youtube.com/watch?v=-TlyKZLskxA
--> https://www.youtube.com/watch?v=gTpcDfJ28rM


Tuotetta uudistettu 2016 keväällä. Kestää entistä enemmän !

Savotta Jääkäri-reppu sai ylennyksen
Hyvien asiakaspalautteiden ja tiukkojen testausten tuloksena paransimme muutamia Jääkärin yksityiskohtia entisestään.

Kuvissa vasemmalla vanha- ja oikealla uusi Jääkäri-reppu. 

1. Hatun särmäys:

Levensimme ja paransimme nauhojen kiinnitystä.

Enää ei Jääkärin hattu mene takaraivolta kurttuun.

Hattua levennettiin hieman ja hatun sisällä olevat saumat kantattiin. Tällä hattutempulla Jääkärin ulkoasu muuttui ryhdikkäämmäksi.

2. Niskalenkki:

Levensimme Jääkärin niskassa olevaa kantokahvaa, jotta Jääkärin retuutus on helpompaa vaikka rukkaset kourassa.

3. Niitit pois niskasta:

Vahvistimme kantoviilekkeiden ommelta ja poistimme muinaiset metalliniitit jääkärin niskasta. Nykyisellä tekniikalla ja erikoislangalla saadaan ompelusta sen verran kovaa, ettei niiteistä ollut enää kuin turhiksi koristeiksi.

4. Housuntaskut:

Isonsimme Jääkärin sivutaskuja niin, että sinne lopsahtaa nyt 1,5 litran pullonpohja tai vaikka kevyen kertasingon perä, että heilahtaa.

5. Rakkopussi

Jääkärin sisäelimiin kajottiin sen verran, että juomarakolle tarkoitettu tasku tehtiin tiiviimmästä lumisuojakankaasta ja verkolla heitettiin vesilintua. Nyt ei heti kamat kastu vaikka jääkärillä vähän rakko vuotaisi. (vasemmalla vanha reppu, oikealla uusi reppu)

6. Rakon kiinnike:

Jotta elämä olisi helppoa ja mukavaa, lisäsimme juomarakolle myös kiinnikkeen. Nyt rakko roikkuu jämäkästi Jääkärin sisällä selkää vasten, eikä lopsahda pussin pohjalle.

7. Kainalot:

Paransimme ergonomiaa ja kantomukavuutta vaihtamalla kantoviilekkeiden metalliset lyhentäjäsoljet erikoiskestäviin Delrin muovisolkiin. Enää ei metalli hierrä, mutta kestosta emme tinkineet. Solkien muovi on military kamaa ja kestää iskuja, pakkasta ja vetoa vaikka jalasta roikkuis.

Oletko ostanut tämän tuotteen?